27. prosince 2021

Úvod aneb neturistou v Thajsku

Na počátku všeho byl mail. Zněl dobře. "Kdo bych chtěl na chvilku do naší Thajské pobočky? Dejme tomu na půl roku nebo rok...?"

No tož koho by to nezaujalo, že? Při prvním pohovoru už z toho byl minimálně rok, při druhém dva. Podepsáno, domluveno a tak jsme tady...

Od poslední zahraniční série Dortmund for Aliens už uběhl nějaký čas a ačkoliv jsme mezitím stihli drobnou rodinnou epizodu "Bonn - Rheingebiet für unvorbereitete", když přišla tahle nabídka, řekl jsem si, že ještě jedno zahraniční dobrodružství by nám mohlo udělat dobře. Jestli to byl nápad až tak chytrý se teprve ukáže, každopádně teď už jsme tady. Radex, Petrax a Julix Nejezchlebáci, deset tisíc kilometrů od Bílovic nad Svitavou a teď už je pozdě ptát se kdo je kdo. Jsme ve vodě a plaveme... to jsme přece chtěli.


A teď už konec citátů a jdeme si trochu popsat o co vlastně teda jde.

Popis: Firemní assignment na Thajskou pobočku naší firmy. Nová role, nová země, nový kolektiv, nová technologie. To slibuje dost legrace.

Místo: Thajsko, provincie Rayong, město Ban Chang a Map Tha Put (jedno je kde bydlíme, druhé kde pracuju)

Doba trvání: Od 1. prosince 2021 na dva roky. Takže to nebude na skok a měli bychom se tu naučit nějak žít.

Proč jsme do toho šli? Jsme neposední. Rádi poznáváme, že svět je o trochu složitější, než to vypadá z naší bubliny. Je to asi poslední akce někam na delší dobu vycestovat než bude Julix slečna, se kterou už nikam nehneme. Bude to dobrodružství. Otrkáme se a nic nás už nepřekvapí. Julix se naučí anglicky a získá sebevědomí. Poznáme podrobně jednu z nejkrásnějších asijských zemí. Tak jsme si to aspoň namalovali. Na hodnocení je zatím brzo.

Proč používáme ty zkomolené jména? Zatím z neznámého důvodu Radex je u Thajců poměrně oblíbený tvar mého (jednoduchého) jména. A nějak se to chytlo. Nenechte se tím rozhodit :-)

Proč s tím zase na blog? Bude to období neskutečně plné zážitků. Některé si možná ani nestihneme plně prožít a zapamatovat. Některé informace si chceme zaznamenat pro sebe, některé se můžou hodit i někomu dalšímu, kdo se do Thajska dostane nejen jako turista trávící dovolenou v Chiang Mai, Phuketu nebo jiné typické destinaci, ale bude mít v plánu zde strávit delší čas. Nebo i jen tak pro zajímavost. Navíc si při psaní člověk často zrekapituluje a utřídí myšlenky, což rozhodně v tomto období budeme potřebovat.

Přejeme příjemné čtení a pokud se to někomu bude hodit, nebo to jen zaujme, budeme rádi.

RaPaJ





Žádné komentáře:

Okomentovat