24. března 2012

Ohlédnutí...


Už tomu bude pět let, kdy jsme rozvalení pod plachtou a s pivečkem užívali pohody na historicky první společensko-taktrochusportovní akce zvané Outdoor.




 (léto 2007, Bovec, Slovinsko)

S chutí jsem listovala časopisem téhož jména - Outdoor a to konkrétně číslem zaměřeným na všechny radosti i starosti, které přináší pobyt v přírodě s malými dětmi a strašně se těšila, že to brzo všechno ozkouším. Nakonec jsem si ještě onu pětiletku musela počkat, ale v posledním roce se kolem vyrojilo tolik dětí, kolik bych si nevysnila ani v těch nejdivočejších představách.


Máme tedy několik čerstvých přispěvatelů blogu, i když se zatím můžou podílet na tomto úkolu pouze prostřednictvím svých správců. Formuje se nová generace plameňáků a co se všelijakých aktivit za dveřmi rodinného hnízda týče, předáno jí toho bude mnoho. Copak ji asi nadchne? Do čeho se pustí? Do hlubin průzračných vod a podzemních labyrintů nebo do vzdušných výšin horských masivů a skalních stěn? Či přilne snad k přírodě spíše pobytově a gurmánsky? Je to asi celkem jedno, hlavně aby se obohatila o požitky a utříbila si díky outdooru pohled na svět.
Outoor koneckonců zdaleka není jen nějaká sportovní kategorie. Out-door je "ven ze dveří", outdoor, to je svoboda. Hlavně ať tedy potomstvo není vehnáno do mantinelů výkonových tabulek a není hendikepováno představami rodičů či okolí. Naučme ty dobré duše kráčet světem svobodně (umíme to vůbec??) i když nepůjdou vždycky po umeteném chodníčku. A jen velmi velmi tajně doufejme, že se zase jednou sejdeme rozvalení pod plachtou a s pivečkem....třeba už brzy.


Hodně zdaru všem!

 


2 komentáře:

  1. super clanek, ty se dej na žurnalistiku :-)Marta P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se stalo. :o)) Z chudáka Outdoorphora jsem si udělala soukromý plátek... Děkuju!

      Vymazat